top of page

2021 AFC General Discussion

Public·1 member

Ditari I Ana Frank Pdf


Ditari i Ana Frank PDF - Një dëshmi e fuqishme e jetës së një vajze çifute gjatë Luftës së Dytë Botërore
Ditari i Ana Frank është një nga librat më të njohur dhe më të lexuar në botë, i cili tregon përjetimet e një vajze të re çifute që u fsheh me familjen dhe disa miq të tjerë në një shtresë sekrete në Amsterdam, për të shpëtuar nga persekutimi nazist. Ditari fillon më 12 qershor 1942, kur Ana merr si dhuratë për ditëlindjen e saj një ditar të vogël me kapak blu, dhe përfundon më 1 gusht 1944, pak kohë para se ata të tradhtohen dhe arrestohen.


Download File: https://ssurll.com/2w4teX


Në këtë ditar, Ana shkruan me ndjeshmëri, humor dhe inteligjencë për jetën e saj të vështirë në strehim, për marrëdhëniet e saj me familjarët dhe bashkfshehtarët, për shpresat dhe ëndrrat e saj për të ardhmen, për dashurinë e saj të parë me Peterin, djalin që jetonte në shtresën tjetër, dhe për konfliktet e saj të brendshme si një adoleshente në rritje. Ditari i Ana Frank është një ditar personal, por edhe një dokument historik, një roman autobiografik dhe një mesazh humanitar.


Ditari i Ana Frank u botua për herë të parë në vitin 1947 nga babai i saj, Oto Frank, i vetmi mbijetues nga familja. Qysh atëherë, libri është përkthyer në mbi 70 gjuhë dhe ka arritur miliona lexues në të gjitha kontinentet. Libri ka bërë pjesën kryesore të kurrikulave shkollore në shumë vende dhe ka inspiruar shumë vepra artistike, si filma, dramatizime teatrore, opera dhe komikse. Ditari i Ana Frank është njohur si një nga veprat më të rëndësishme të letërsisë botnore dhe si një simbol i rezistencës ndaj tiranisë dhe gjenocidit.


Njihuni me jetën dhe veprën e Ana Frank duke lexuar versionin PDF të ditarit të saj. Ju mund ta shkarkoni falas nga arkivi online [kliko ktu]. Ky version PDF është pjesa origjinale e ditarit qe Ana shkroi në gjuhën gjermane. Ju mund ta lexoni edhe versionin shqip të ditarit qe ështё pёrkthyer nga Edit Dibra dhe botuar nga shtёpia botuese Dituria në Tiranё në vitin 2004. Ju mund ta gjeni kёtё version nё [Wikipedia] ose nё arkivin online [kliko ktu].


Lexoni Ditari i Ana Frank PDF dhe zhytuni në botën e njё vajze qё nuk humbi kurrё besimin nё njerёzimin, edhe pse u përball me situata tragjike. Ditari i Ana Frank ështё njё libër qё do t'ju prekё thellё nё zemër dhe do t'ju lërё njё gjurmё tё pashlyeshme.


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page