top of page

2021 AFC General Discussion

Public·1 member

Tabele De Cubaj Pentru Lemn Rotund 42.pdf


Tabele de cubaj pentru lemn rotund 42.pdf




Ce este tabela de cubaj? Tabela de cubaj este un tabel unde pornind de la lungimea și diametrul mediu al unei piese lemnoase se obține volumul acestei piese. Volumul este exprimat în metri cubi (mc), cu trei zecimale. Tabelele de cubaj sunt folosite pentru a estima cantitatea de lemn dintr-o anumită zonă, cum ar fi o pădure, o exploatare forestieră sau o gospodărie. Tabelele de cubaj sunt utile pentru a planifica și optimiza activitățile legate de recoltarea, transportul și valorificarea lemnului.


Cum se folosește tabela de cubaj? Pentru a folosi tabela de cubaj, trebuie să cunoaștem două dimensiuni ale piesei lemnoase: lungimea și diametrul mediu. Lungimea se măsoară în metri, cu o precizie de 10 cm. Diametrul mediu se măsoară în centimetri, cu o precizie de 1 cm. Diametrul mediu se poate obține fie prin măsurarea directă a diametrului la capetele piesei, fie prin măsurarea circumferinței și împărțirea la π (3,14). Dacă avem aceste două dimensiuni, putem găsi volumul piesei în tabela corespunzătoare. De exemplu, dacă avem o piesă cu lungimea de 4,5 metri și diametrul mediu de 25 cm, vom căuta în tabela pentru lungimi între 4 și 5 metri și vom găsi valoarea corespunzătoare pentru diametrul de 25 cm. În acest caz, volumul piesei este de 0,221 mc.


Download: https://urlgoal.com/2w3ys3


De unde putem obține tabele de cubaj? Există mai multe surse de unde putem obține tabele de cubaj pentru lemn rotund. Una dintre ele este cartea "Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund", ediția a III-a, 2021, THM. Această carte este o colecție de tabele care cuprinde lungimi între 0,5 și 8,1 metri și diametre între 6 și 100 cm. Cartea are o copertă color, extrem de vizibilă, flexibilă și broșată. Cartea este ușor de utilizat și de purtat, având un format simplu, intuitiv și rapid. Cartea conține și tabele cu date practice pentru activitatea din exploatări și valorificare. Cartea se poate comanda online pe site-ul Tehron Machines, la prețul de 3,50 euro.


O altă sursă este site-ul Issuu, unde putem găsi o versiune digitală a cărții "Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund" 2021 THM. Aici putem vizualiza gratuit toate paginile cărții și putem descărca fișierul PDF al acesteia. Site-ul Issuu ne oferă și alte opțiuni, cum ar fi partajarea cărții pe rețelele sociale, crearea unui GIF animat sau generarea unui cod QR pentru a accesa cartea pe mobil.


O a treia sursă este site-ul Academia.edu, unde putem găsi un articol despre cartea "Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund" 2021 THM. Acest articol ne prezintă un scurt rezumat al cărții, precum și o recenzie pozitivă din partea unui utilizator. Articolul ne oferă și posibilitatea de a descărca fișierul PDF al cărții sau de a o citi online.


Concluzie: Tabelele de cubaj pentru lemn rotund sunt instrumente utile pentru a calcula volumul pieselor lemnoase. Pentru a folosi tabelele de cubaj, avem nevoie de două dimensiuni: lungimea și diametrul mediu. Putem obține tabele de cubaj din mai multe surse, cum ar fi cartea "Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund" 2021 THM, site-ul Issuu sau site-ul Academia.edu.


Surse:



  • : Carte Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund, ediția a III-a, 2021, THM - TEHRON MACHINES - utilaje profesionale



  • : Tehron Machines - România



  • : Issuu



  • : Carte "Tabele de Cubaj Pentru Lemn Rotund" 2021 THM by Tehron Machines - Issuu



  • : Academia.edu



  • : (PDF) CEL MAI VIZIBIL ȘI UȘOR DE FOLOSIT TABEL DE CUBAJ DIN ROMÂNIA ...




About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page